Evitarea Detectării Plagiatului: Afacerea de Milioane de Lei din Lucrări de Licență Copiate

0 Reviews ( 0 out of 0 )

Write a Review

Evitarea Detectării Plagiatului: Afacerea de Milioane de Lei din Lucrări de Licență Copiate

Rezumat: Achiziționarea lucrărilor de licență a devenit un fenomen în creștere, cu o piață gri în plină expansiune, unde companiile ingenioase exploatează lacunele legale și își promovează serviciile cu curaj pe internet. Această cercetare adâncită dezvăluie operațiunile unui grup condus de George Cosmin Burlacu, Cristina Vozian (cunoscută și sub numele de Contor Cristina), și Alexandru Florin Udrescu. Modul lor de operare implică înființarea de societăți cu răspundere limitată (SRL-uri) ce oferă lucrări academice. Atunci când aceste entități se apropie de pragul TVA, le închid rapid și le înlocuiesc cu altele noi, ștergând astfel orice urmă. În plus, cercetarea scoate la lumină modul ingenios în care aceste afaceri reușesc să evite software-urile de detectare a plagiatului, utilizate de universități, deși pretind cu tărie că furnizează lucrări originale. În realitate, aceste produse sunt texte compilate în grabă, în care sunt strecurate caractere din alte alfabete pentru a confunda algoritmii de detectare a plagiatului.

  1. Manevre Legale: Pe lângă evitarea obligațiilor fiscale, închiderea și redeschiderea periodică a societăților servește și pentru a șterge urmele, reducând astfel riscul acțiunilor legale din partea clienților nemulțumiți.
  2. Inovație în Producție: Deși pretind că angajează profesioniști, aceste companii se bazează, de fapt, pe „persoane mediocre cu acces la un calculator și care știu/învață repede să utilizeze pachetul MS Office, având abilități peste medie.” Această strategie inovatoare pune în evidență incongruența dintre promisiunea de originalitate și utilizarea de tactici ingenioase pentru a evita sistemele de detectare a plagiatului.
  3. Deceptivitatea Tacticilor: În final, studentul este păcălit să creadă că deține o lucrare originală, pe care o poate prezenta cu mândrie la universitatea la care își susține lucrarea de diplomă. Multe universități nu au resursele necesare pentru a detecta astfel de înșelăciuni sofisticate.

Aceste operațiuni sunt asociate și cu utilizarea site-urilor web precum idestept.com, lucrariexpert.com, startlicenta.com, uproiect.com, uproiect.ro, lucrare-de-licență.ro, promovat.eu, topproiecte.com, licentiu.com.